חמאס משתמש במדיה אלקטרונית כנשק פוליטי
מהרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה
המוקד האחרון על תפקידה של התקשורת הזרה התייחס לתפקידה בתקשורת הציבורית פירסת הכוחות בתחילת אפריל. ממשלת ישראל השהתה את פעילותה של רשת אל-ג'זירה ושל רשת הידיעות AP בשידורים חיים מאזורי פריסת הכוחות. שר התקשורת, ד"ר שלמה קרעי, הדגיש את הסיכון הביטחוני שבשידורים אלו, ותומכי הרשתות הזרות דגשו את חשיבותה הקריטית של העיתונות במערכת הדמוקרטיה.
השידור החי משדה הקרב מעלה אתגר משמעותי, כי הוא עלול לתת יתרון לאויבים. דוגמה היסטורית לכך ניתן לראות במלחמת וייטנאם, כאשר הגנרל וון גויאן גיאפ ניצל את התקשורת המערבית כדי לערער את התמיכה האמריקאית במלחמה. דוברי האירוע אמרו כי "ב-1968 הבנתי שלא אוכל להביס את 500,000 החיילים האמריקאים בווייטנאם, אבל יכולתי להביא תמונות שיגרמו לאמריקאים לרצות להפסיק את המלחמה".
היסטוריון אמריקאי, וויליאם מ. האמונד, פרסם ביוני 1989 מאמר שכותרתו "העיתונות בווייטנאם כסוכן של תבוסה", ובו ציטט את הגנרל ווסטמורלנד שאמר ב-1972 כי "הטכנולוגיה המודרנית סיפקה לעיתונות אמצעים לערב את הציבור האמריקאי במלחמה באופן כמעט שעתי". זה חשף את הציבור האמריקאי לאמת הלא מצונזרת על המלחמה והגביר את הלחץ הפנימי להפסקתה.
לכתבה המלאה באתר של המכון הירושלמי לענייני ציבור ומדינה: https://jcpa.org.il/article/1079368/